warme appeltaart met ijs

  • appels
  • kruimeldeeg
  • kaneel
  • bruine suiker

  1. verwarm de oven op 180°
  2. snij de appel in stukjes en meng met suiker en kaneel
  3. laat even sudderen op een laag vuurtje
  4. leg het deeg in de bakvorm en doe de appels erin
  5. voeg nog wat kaneel en suiker toe
  6. laat de taart een half uur tot een uur bakken in de oven

degen

kruimeldeeg

ingrediënten 

  • 500g bloem
  • 250g boter
  • 180g suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 3 eieren
  • zout

Recept

  1. Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
  2. Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
  3. Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers.
  4. Meng verder tot een homogene massa.
  5. Doe de helft van de bloem erbij.
  6. Kneed even verder en doe het tweede deel van de bloem erbij.
  7. Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.

Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten.

 

Bedankt voor je bezoek aan LaCo!

Maak jouw eigen website met JouwWeb