

warme appeltaart met ijs
- appels
- kruimeldeeg
- kaneel
- bruine suiker
- verwarm de oven op 180°
- snij de appel in stukjes en meng met suiker en kaneel
- laat even sudderen op een laag vuurtje
- leg het deeg in de bakvorm en doe de appels erin
- voeg nog wat kaneel en suiker toe
- laat de taart een half uur tot een uur bakken in de oven
degen
kruimeldeeg
ingrediënten
- 500g bloem
- 250g boter
- 180g suiker
- 2 vanillestokjes
- 3 eieren
- zout
Recept
- Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
- Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
- Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers.
- Meng verder tot een homogene massa.
- Doe de helft van de bloem erbij.
- Kneed even verder en doe het tweede deel van de bloem erbij.
- Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.
Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb